Dodijeljene nagrade "Najmenadžeri i najkompanije regiona"

Bez autora
Jul 10 2011

Na svečanoj ceremoniji, održanoj u četvrtak večer u sarajevskom hotelu Holiday Inn, u organizaciji Nezavisne agencije iz Zenice, održana je 24. Ceremonija dodjele najprestižnije regionalne nagrade u jugoistočnoj i srednjoj Evrope "Najmenadžer i najkompanija regiona". Direkcija je ukupno dodijelila 25 menadžerskih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama u 2011. u regionu. Nova Banka iz Banjaluke i njen direktor Milan Radović, te BBI banka iz Sarajeva i njen direktor Amer Bukvić dobitnici su priznanja "Najmenadžer" u bankarstvu i "Najbanka" u ovoj godini, koje je dodijelila Direkcija za izbor najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2011.

Dodijeljene nagrade "Najmenadžeri i najkompanije regiona"Na svečanoj ceremoniji, održanoj u četvrtak večer u sarajevskom hotelu Holiday Inn, u organizaciji Nezavisne agencije iz Zenice, održana je 24. Ceremonija dodjele najprestižnije regionalne nagrade u jugoistočnoj i srednjoj Evrope "Najmenadžer i najkompanija regiona".

Direkcija je ukupno dodijelila 25 menadžerskih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama u 2011. u regionu.

Nova Banka iz Banjaluke i njen direktor Milan Radović, te BBI banka iz Sarajeva i njen direktor Amer Bukvić dobitnici su priznanja "Najmenadžer" u bankarstvu i "Najbanka" u ovoj godini, koje je dodijelila Direkcija za izbor najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2011.

Gradonačelnik Sarajeva, prof.dr Alija Behmen dobio je priznanje “Najgradonačelnik regiona”. Priznanje mu je sinoć u hotelu “Holiday Inn” uručio gradonačelnik Podgorice i nosilac ovog priznanja u prošloj godini dr Miomir Mugoša

Na području BiH prestižno priznanje pripalo je generalnom direktoru ''BH Telekoma'' Nedžadu Rešidbegoviću i generalnom direktoru Fabrike cementa Kakanj Branimiru Muidži.

Priznanje "Najmenadžer" u Srbiji otišlo je u ruke predsjednika Uprave MK grupe iz Beograda Miodraga Kostića, generalnog direktora ''Srbijagasa'' iz Novog Sada Dušana Bajatovića, te vlasnika i direktora koncerna "Farmakom MB'' iz Šapca Miroslava Bogićevića.

Predsjednik Uprave "Adris grupa" iz Rovinja Ante Vlahović i predsjednik Uprave kompanije "Erikson Nikola Tesla" iz Zagreba Gordana Kovačević dobitnici su priznanja u Hrvatskoj.

Dobitnici priznanja u Sloveniji i Crnoj Gori su generalni direktor kompanije "Thermana" iz Laškog Roman Matek i direktor kompanije "13. jul - Plantaže" iz Podgorice Verica Maraš.

Priznanja "Najmenadžer" za evropski kvalitet pripala su menadžerima kompanija "Bosnamed" i "Pzu denida" iz Sarajeva, "Filan kompani" iz Crne Gore, "Bioles horizont" iz Maribora i "Rimako" iz Skoplja. Ista priznanja dobili su i menadžeri kompanija "Hipodrom Vuković" iz Gradačca, "Alpina bromi" iz Tešnja, "Majneks" sa Pala, te "Leksmark internešnel" i "Belisima" iz Sarajeva.

Prema izboru Direkcije za izbor najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2011. godini, "Sarajevo osiguranje" izabrano je za najbolju osiguravajuću kuću u regionu, a "Reiffeisen leasing" za najlizing kuću.

Priznanje "Najgradonačelnik" pripalo je gradonačeniku Sarajeva Aliji Behmenu, "Najambasdor" ambasadoru Švedske u BiH Bose Hedbergu, a priznanje "Najnačelnik" otišlo je u ruke načelniku opštine Gradačac Fadilu Imširoviću.

Specijalno priznanje za učešće u širenju demokratskih procesa, doprinos razvoju Hrvatske i regiona dobio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. Specijalno priznanje za razvoj demokratije i uvođenje bezviznog režima u BiH uručeno je poslaniku Evropskog parlamenta u Briselu Tanji Fajon.

Nagrada za oblast obrazovanja uručena je dekanu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Veljku Trivunu.

Priznanje iz oblasti novinarstva pripalo je direktoru RTV Bihać Mireli Poprženović, TV kući "TV1" iz Sarajeva, a priznanje "Najnovinar" Senadu Hadžifejzoviću.

Za vrhunske rezultate u svojoj branši specijalna priznanja su uručena i reklamnoj agenciji "Bruketa i Žinić" iz Zagreba, Nedimu Čauševiću iz "BH kvaliteta" iz Tuzle i Edinu Mehiću iz "Development studija" iz Sarajeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik